Lid worden van het genootschap

Hoe meer leden, hoe meer vreugde – en ook: hoe meer mogelijkheden wij hebben om activiteiten te organiseren. Het Genootschap kan niet zonder de jaarlijkse lidmaatschapsgelden van de leden. We krijgen slechts in beperkte mate subsidie – het meeste moet door onszelf opgebracht worden.

€ 50

jaarlijkse contributie

U betaalt € 50,00/jaar.

€ 65 of € 85

jaarlijkse contributie

Natuurlijk is het verheugend als u meer zou willen bijdragen, bijvoorbeeld door steunend lid te worden voor € 65,00 per jaar of beschermend lid voor € 85,00 per jaar.

Voordelen

  • Nieuwe leden ontvangen ter introductie een welkomstgeschenk (indien voorradig)
  • Leden ontvangen in de regel publicaties van het Genootschap gratis. Zo ontvangen de leden jaarlijks het boek BoontjesDeze Boontjes zijn de verzamelde columns van Louis Paul Boon en vormen een gestaag meanderende stroom van dagelijkse overpeinzingen over zijn leven en werk. De reeks ging van start bij Uitgeverij Houtekiet maar werd in 2003 gestopt. Het Boon Genootschap neemt de uitgave van de resterende tien delen op zich omdat de Boontjes absoluut behoren tot het literaire erfgoed van het Nederlandstalige gebied.
  • Alle leden ontvangen per e-mail ons mededelingenblad BoonBerichten
  • Vrijwel alle evenementen en bijeenkomsten die worden georganiseerd door het Genootschap zijn vrij toegankelijk voor leden en hun introducés.
    Doorgaans worden deze bijeenkomsten afgesloten met een gezamenlijke maaltijd (op eigen kosten, dat dan weer wel).